HomepageFotograafVertellerOntwerperCriticusSchrijverReizigerDenkerGidsReclamemanContact
Denkrichting »
Groen denken is voor mij een vanzelfsprekendheid.
Als klein kind liep ik ’s zomers al door bloemenweides om bloemen te voelen, te ruiken en te plukken. Trots kwam ik steeds weer met een handvol thuis. De toon bleek vroeg gezet.
De keuze voor de tuinbouwschool was voor de hand liggend en naar school gaan vanaf dat moment alleen maar inspirerend. Alles wat volgde, bleef in het teken staan van groen. Werken als tuinman in de kibboets in Israël, tropische landbouw studeren in Deventer, ervaring opdoen bij een biologisch-dynamisch groenteteeltbedrijf in Frankrijk, het volgen van een cursus rural-development in Engeland en 15 jaar werken bij een gespecialiseerd plantencentrum in Gilze. Tussendoor behaalde ik het vakdiploma bloemschikker en volgde ik in Boskoop de cursus tuinontwerpen en beplantingsleer. Werkervaring wisselde ik uit door contacten te onderhouden met diverse vakgenoten. Gelukkig kun je onbeperkt groen blijven denken, ook tijdens vakanties, weekenden en vrije dagen. Het sociale leven daarbij soms verontwaardigd achterlatend. Mijn partner Kaat - www.succesinbedrijf.nl - remt mijn groene dwanggedachte soms af of zet me op een ander spoor. Zij adviseert en fronst, lijdt en leidt, zucht en geniet. Zij denkt er het hare van.
Groen denken is voor mij een levensstijl.
Op een natuurlijke manier overgegaan in groen werken. Zeven dagen per week ben ik er mee bezig. Ik kan niet anders, ik ben één van die gelukkigen die van zijn werk houdt. En als je van je werk houdt, hoef je nooit te werken.